×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL donerar sopsäckar till coronasjuktransporter

Liselotte Lööf Återvinning har donerat ca 35 000 plastsäckar för hantering av kontaminerade arbetskläder vid Samtrans transporter av coronasmittade. 

Under våren 2020 var det stor brist på skyddsutrustning och annat material i vården för hantering av coronasmitta. Det var också tufft för ambulansen, som måste göra tidskrävande sanering efter varje transport av patienter med misstänkt COVID-19. En tillfällig ambulansstation, Sveriges största, inrättades intill fältsjukhuset i Älvsjö av Region Stockholm och Ambulanssjukvården i samarbete med Samtrans bland andra. Samtrans bilar gjordes om till ambulanser och började köra coronapatienter mellan hemmet och vårdinrättningar så att ordinarie ambulanskår kunde avlastas.

 – Vi hade 9 000 körningar på 10 veckor när det var som mest intensivt, berättar Kalle Nicolausson, transportchef på stationen. – Vi upptäckte snart att det gick åt stora mängder plastsäckar till kontaminerade arbetskläder och att det var helt dammsuget på marknaden. Som tur var kunde Liselotte Lööf hjälpa oss direkt med ett stort lager.

Glad vårdpersonal på Älvsjös ambulansstation. Foto: Kalle Nicolausson.