×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Återvinningsuppdrag på Karolinska Institutet

Liselotte Lööf Återvinning har vunnit uppdraget att sköta avfallshanteringen på Karolinska Institutet (KI) Campus Solna.

LL kommer att samla in källsorterat material –  plast, papper, well, tidningar/returpapper, metall, glas och elavfall – och brännbart avfall i 36 miljörum runt om på KI:s område samt från Biomedicum. Insamlingen görs med små elfordon med släp.

– Vi har kört mindre elfordon i vårt uppdrag på Skeppsholmen de senaste åren med bra resultat, säger Thomas Gustafsson, operativ chef. – Det är smidigt och bullerfritt, vilket är viktigt i en campusmiljö. 

I uppdraget ingår också en heltidstjänst för att finnas på plats och sköta om KI:s egna ”mini-ÅVC” för omlastning och mellanlager. Därifrån sker borttransporter till godkänd behandlingsanläggning, återvinning eller förbränning.  

Avtal har tecknats med Akademiska Hus AB för 4 år framåt med möjlig förlängning ytterligare 3 år. Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag, och den ledande hyresvärden för universitet och högskolor, med staten som ägare.