×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Solcellsdriven papperskorg i Värtahamnen

Under hösten har passagerarterminalen i Värtahamnen fått sin första smarta papperskorg, en s k smartbin. Det är LL Bolagen tillsammans med Moderna Återvinningslösningar AB som utvecklat och installerat smartbinen på uppdrag av Stockholms Hamn AB .

Vår smartbin, CitySolar, komprimerar avfallet och mäter fyllnadsgraden. CitySolar är helt solcellsdriven och ständigt uppkopplad, men först när den är full skickas en signal till entreprenören om tömning. På så vis undviker man onödiga transporter och minskar utsläppen.

Högpresterande papperskorgar av den här typen kan ha problem med felaktig nivåmätning, men CitySolar har egen egen, patenterad teknik som gör den mycket tillförlitlig. En annan utmaning kan vara att säcken inuti blir för tung efter komprimering. Därför har vi valt att komprimera direkt i ett 240 L kärl inuti CitySolar så blir hämtningen både smidigare och bättre ur arbetsmiljösynpunkt.

CitySolar och andra produkter från Moderna tillverkas i Finland. De är utvecklade för tuffa nordiska förhållanden och har hög kvalitet på både design, material och teknik. Ytterligare detaljer och specifikationer finns på www.modernab.se