×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL driftar Hagby ÅVC åt SÖRAB

Vid årsskiftet tar LL Bolagen över driften av ytterligare en återvinningscentral, nämligen Hagby ÅVC i Täby. Denna ÅVC ägs av det kommunala återvinningsföretaget SÖRAB och är en av de äldsta och mest besökta i norra Storstockholm.

 

– Vi är mycket glada över förtroendet att hantera det här uppdraget, säger Max Kahn, verksamhetschef ÅVC. Vi bemannar och driftar redan fyra ÅVC och återbruk i Stockholm och har även mobila återbrukslösningar med elfordon och cyklar och faktiskt även flytande ÅVC. Det ska bli väldigt roligt att jobba vidare med just SÖRAB, som är ett kreativt och kul företag. 

Max och hans ÅVC-team har många tankar och idéer runt vidareutveckling av verksamheten på Hagby. En välkänd utmaning är långa köer på helgerna.

– Bland annat skulle vi vilja testa ”Köskipparen”, en servicetjänst för de som sitter i kön men inte har så mycket med sig.

LL har haft ett mycket gott samarbete med SÖRAB under många år då de sköter återvinningen av grovavfall som vi samlar in i Stockholm. Tidigare har LL också driftat omlastningsstationen för mat- och restavfall i Hagby. ÅVC-uppdraget löper från 1 januari 2020 i upp till 7 år.