×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Stockholms grönaste insamling av återbruk

LL har fått ett annorlunda uppdrag – att samla in Stockholmarnas gamla prylar till återbruk – med elcykel och fyrhjuling!

Fr o m 6 april erbjuds hämtning av saker gratis under helger för boende i Stockholms kommun. Det kan handla om mindre möbler, leksaker, köksprylar, böcker och annat som är synd att slänga. Vi kör elpackcyklar med vagn eller ett litet eldrivet fordon, en fyrhjuling (Polaris Ranger) med släp. Cykelvagnen är ombyggd efter att tidigare ha använts som säckkärra för hushållsavfall. Återbrukad och tillpiffad, alltså!

Sakerna körs till pop-up återbruk, som vi ställer upp under helger runt om i staden enligt ett visst schema. Därefter går de vidare till Roslagstulls Återbruk och Stadsmissionen, ReFurn och Myrorna.

Detta är en helt ny, unik och väldigt fossilfri tjänst som utvecklats av Liselotte Lööf Miljö och utförs åt Stockholms stads Trafikkontor inom EU-projektet Eccentric. Det handlar om att hitta hållbara lösningar för transporter och resande, exempelvis att stimulera användning av elfordon och att hjälpa folk utan bil som inte kan ta sig till någon återvinningscentral.

Vi tycker det är roligt att utveckla nya idéer tillsammans med staden och tackar för förtroendet!