×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL vinner uppdraget att drifta Stockholms ÅVC

Nu är det klart att Liselotte Lööf Miljö har vunnit upphandlingen för att sköta fyra av Stockholms återvinningscentraler – ÅVC Vantör (Högdalen) och Trädgård (Bandhagen), Östberga och Sätra. Uppdraget är värt drygt 250 Mkr och gäller upp till 7 år med förlängning.

– Vi är glada och stolta över förnyat förtroende i det här stora uppdraget, säger Max Kahn, verksamhetschef ÅVC. – Det känns särskilt kul att jobba med Stockholm, som ligger i framkant med utveckling av till exempel biokol och den robotiserade miljöstationen. Vi har en del idéer runt ökat återbruk och bättre service till kunderna som vi vill titta vidare på tillsammans med staden.

LL har lång erfarenhet av ÅVC-entreprenader. Under en period ansvarade vi för driften av samtliga åtta anläggningar i Stockholm och Nacka samtidigt. Sedan 2018 sköter vi Roslagstulls Återbruk i Vanadisberget och de mobila ÅVC, så kallade pop-up återbruken, i Stockholm. Både det underjordiska Återbruket, pop-uperna och övriga ÅVC är populära bland Stockholmarna och har tusentals besökare varje dag.

Vi tackar Stockholm Vatten och Avfall för uppdraget och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete runt ökad återvinning, återbruk och service!