×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Skolstart och höstplantering

Nu är det höst och LL Bolagens egen trädgårdsexpert Eva Jansson har fullt upp med höstplanteringar runt om i Stockholm. Så här års blir det mycket bärljung, murgröna och annat som tål kalla nätter.

En av våra största kunder är Skolfastigheter i Stockholm (SISAB) och LL sköter skötsel och underhåll på 45 skolor och förskolor. Särskilt till skolavslutningen och skolstarten blir det fina planteringar. – Vi planterar nog 250 urnor per år åt SISAB, säger Eva, och de vill gärna ha blå, lila och rosa toner.

– Jag försöker välja växter som är tåliga i offentliga miljöer, säger Eva Jansson.  Särskilt i skolor är det en tuff miljö för planteringar och gräsmattor. En del har gått över till konstgräs. Det kan släppa ifrån sig mikroplaster, så det är viktigt att underhålla och det kan vi hjälpa till med. Eller så sätter vi in hybridkonstgräs, som består till största delen av gräs. Tillsammans med Etni kollar vi också att lekplatserna är säkra. 

Liselotte Lööf Entreprenad har flera stora uppdrag i Stockholm inom snöröjning, renhållning och planteringar åt bland andra Fastighetskontoret, Stockholms stad. Efter höstsäsongen är det dags att sätta upp julgranar och belysning på Medborgarplatsen, Hötorget, Östermalmstorg och ett 50-tal andra fastigheter och torg.