×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Tjuvtippning vid ÅVC

En morgon i februari 2018 upptäcktes att någon olagligt tippat avfall utanför återvinningscentralen ÅVC Vantör i Högdalen. Vår ÅVC-personal hittade två fat med oidentifierade vätskor som dumpats i slänten utanför anläggningen.

Som tur var hade inga kemikalier läckt ut. Faten drogs snabbt in på anläggningen och kemist tillkallades för bedömning så att avfallet kunde tas omhand på ett miljöriktigt sätt. Faten visade sig innehålla lösningsmedel, som senare skickades till destruktion.

LL har driftat återvinningscentraler i Stockholm och Nacka i drygt 10 år. Det förekommer med jämna mellanrum att folk dumpar saker vid grinden efter stängningsdags trots generösa öppettider eller helt enkelt kastar skräpet i diken utanför. Under åren har det förekommit både bilvrak, påkörda rådjur och annat som inte hör hemma på en ÅVC.