×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL om hållbara städer på Renhållarträffen

På senaste Renhållarträffen fick Karin Eberle, LL Miljökonsult äran att vara en av talarna. Hon berättade om uppdraget att arbeta för hållbar urban utveckling i Kenya, som hon varit engagerad i som rådgivare sedan maj 2016.

Uppdraget i Kenya löper över drygt 2 år och ingår i konceptet SymbioCity, som finansieras av Sida och syftar till att stödja hållbar urban utveckling genom kapacitetsuppbyggnad och även spridning av exempelvis svensk miljöteknik. I Kenya drivs SymbioCity av SKL International i samarbete med Kenyan Council of Governors och riktar in sig på 7 pilotkommuner. Karin arbetar i Kisumu och Homa Bay intill Victoria-sjön. Arbetet handlar om att stötta en mer integrerad stadsutveckling, där länets avdelningar samarbetar mot mer hållbara lösningar inom vatten och avlopp, avfallshantering, transport och energi. Fokus är att på att hitta bra lösningar i samråd med alla och med ett tydligt fattigdoms- och jämställdhetsperspektiv.

Här finns det fullständiga programmet och länkar till samtliga presentationer. Och här kan du lyssna på Karins presentation och alla övriga talare.

Renhållarträffen arrangeras årligen av Sveriges Åkeriföretag och firade 50 år i höstas.