×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL i Sveriges Radio om avfallstrender

Under veckan har LL Miljökonsults Karin Eberle blivit intervjuad i Sveriges Radio för att kommentera avfallstrenderna 2017.

I tisdags 30/5 i Dagens Eko 16.45 diskuterades återvinningsnivåerna och Karin framförde oro över miljöministerns förslag att kommunalisera systemet för förpackningsinsamling. Här hittar du inslaget på SR:s hemsida (efter ca 11 min).

Dagen därpå var det Radio Sweden som rapporterade om avfallsstatistiken. Karin tog upp det internationella perspektivet – att producentansvaret och förpackningsinsamlingen som infördes redan 1994 är en viktig förklaring till varför Sverige är i världstoppen gällande återvinning. Här kan du lyssna på det.

Statistiken finns i Avfall Sveriges pressmeddelande om avfallstrender för 2017.