×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL sanerar hundraåriga murar i Finnboda Hamn

Under hösten har Liselotte Lööf Entreprenad utfört ett stort saneringsuppdrag i Finnboda varv i Nacka. Området ska byggas om till bostäder och kontor av PEAB och går under namnet Finnboda Hamn.  På uppdrag av FRENTAB har LL sanerat och klottersanerat gamla murar från varvstiden. Det handlar om stora ytor – över 2500 kvadratmeter eller en halv fotbollsplan.

De hundraåriga betongmurarna kan spricka vid högtrycksspolning och vanliga klotterkemikalier biter inte, så LL har använt särskilda tekniker med bra slutresultat. Tekniken som har används i detta projekt är sandblästring som kort beskrivet innebär att man skjuter ut sand på underlaget för att slipa bort klottret. Med denna metod kunde LL återställa muren till ursprungsskick.