×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Avfallshantering i Georgien

Den 9 oktober fick LL Bolagens Karin Eberle äran att tala om hållbar avfallshantering på ett seminarium i Tbilisi på uppdrag av Sveriges ambassad i Georgien.

 

Föredraget ingick i ambassadens konferens Sweden Environment Days som inleddes i september med öppnandet av utställningen Facing the Climate med teckningar om klimat- och miljöfrågor.  Konferensen pågick i två veckor och inkluderade bland annat Clean Up-dagar och ungdomsaktiviteter.

 

Seminariet ”Sustainability in Business – Swedish and Georgian solutions” inleddes av ambassadör Martina Quick och Tbilisis borgmästare. Karin talade om utmaningar och möjligheter för en strategisk och hållbar avfallshantering, baserat på sina 20 års erfarenhet av avfallsprojekt i Europa, Asien och Afrika. Dagen avslutades med en paneldebatt med Karin samt Sveriges miljöambassadör Jan Olsson, Evelina Lundqvist, The Good Tribe och Mariam Kimeridze, CleanUp Georgia. Paneldebatten leddes av Khatuna Zaldastanishvili, program officer for the environment. Panelen gav sin syn på utmaningarna i Georgien, där bara 3% av avfallet går till återvinning, och hur samhälle och näringsliv måste samverka för en hållbar avfallshantering.

hemsida georgien