×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Återvinningsindustriernas styrelse väljer in LL

Återvinningsindustriernas årsstämma 1 juni 2015 valdes Karin Eberle på LL Bolagen in i styrelsen. – Det ska bli roligt att vara med i detta gäng, säger Karin, som driver LL Miljökonsult samt miljö-, arbetsmiljö- och marknadsföringsfrågor på LL Bolagen. – Jag hoppas kunna driva frågor om t ex funktionsupphandling och en bättre dialog mellan upphandlande kommuner och återvinningsföretag för att kunna gå mot ännu högre återvinning och återbruk.

Sedan branschorganisationen grundades 1998 har det inte varit någon kvinna med i styrelsen utom under en kort period efter förra invalet. Efter årets stämma finns nu två kvinnor med, Karin samt Lin Tennung på NCC Roads/NCC Recycling.

Styrelseordförande är Anders Wijkman.

Övriga ledamöter är följande:Anders Wijkman[Anders Wijkman_150].JPEG    
Anders Jansson, Heidelberg Cement Miljö AB
Christer Forsgren, Stena Recycling AB
David Schelin, Ragn-Sells AB
Felix Lindberg, Lindberg & Son AB
Jörgen Sabel, Swerec AB
Lars-Gunnar Almryd, IL Recycling AB
Mårten Widlund, SITA Sverige AB
Sebastian Wessman, Hans Andersson Recycling AB

Återvinningsindustrierna är en branschorganisation för återvinningsföretag som valt att aktivt arbeta med miljö och etik i sin verksamhet. Våra medlemmar omsätter mer än 20 miljarder kronor, har drygt 6 000 anställda och hanterar 11 miljoner ton avfall och återvinningsmaterial i ca 500 anläggningar. Mer än 50 procent materialåtervinns.