×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Liselotte nominerad till Alla tiders entreprenör

I april gick startskottet för SvD Näringslivs tävling ”Alla tiders entreprenör” och Liselotte Lööf är en av de 100 nominerade.

Det är en brokig och imponerande samling kandidater – från Gustaf Dalén, fyrbelysningens uppfinnare och Fredrika Bremer, grundare av kvinnorörelsen till mer sentida Claes Ohlson, bryggarbröderna Spendrup, Ingvar Kamprad, IKEA, Robyn, artist och Stig ”Stikkan” Andersson, skivbolagsdirektör.

Urvalet har gjorts av en jury bestående av Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist, Investors vd Börje Ekholm, Nordeas hedersordförande Hans Dalborg, Humblestorms vd Mernosh Saatchi, Carnegies vd Thomas Eriksson, Centrum för Näringslivs historias vd Alexander Husebye,  SvD:s vd Gunilla och SvD:s redaktionschef Olle Zachrison samt Mona Sahlin, f d näringsminister. De säger att det har varit tufft att få fram listan.

– Det handlar om människor som brinner för en idé och orkas fajtas, entreprenörer är fantastiskt envisa personer, säger Mona Sahlin. Vidare vill hon bredda perspektivet: – Jag har velat uppmärksamma kvinnorna och få in tjänstevärlden, inte bara industrin.

Nomineringen av Liselotte motiveras så här: ” Hennes anställda är våra vardagshjältar. Med ett tydligt mål har entreprenören Liselotte Lööf skapat sitt renhållningsimperium.”

Rösta gärna på Liselotte! Du kan läsa mer och rösta på svd.se/ate. OBS Man kan rösta en gång om dagen fram till 16 maj!