×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Avfallshantering på nya Tele2 Arena

Liselotte Lööf Miljö AB har fått uppdraget att utveckla och ta hand om all avfallshantering på nybyggda Tele2 Arena intill Globen. I arbetet ingår att planera logistiken och starta upp en helt ny återvinningscentral i Arenan. Vi samlar in källsorterat avfall från alla mässor, event och restauranger i byggnaden och sköter all logistik runt återvinningscentralen. Utsorterat matavfall går till biogasproduktion och övrigt till återvinning eller energiproduktion.

Uppdraget är på flera år och beställare är Stockholm Globe Arenas som även har arenorna Ericsson Globe, Hovet och Söderstadion. Företaget har ett ambitiöst miljöarbete kopplat till sitt moderbolag AEG och miljöprogrammet 1Earth. Bland annat har Hovets tak försetts med solceller för att bidra till en miljövänlig elförsörjning till arenorna. Här kan du se en kort film om Tele2 Arena!