×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL får renhållningen i Armeniens huvudstad

Pressmeddelande

Svensk miljöentreprenör tar hand om avfallsinsamlingen i Armeniens huvudstad Yerevan. 

Liselotte Lööf Miljö AB får driften av sophämtningen i Armeniens huvudstad Yerevan.

Igår blev det officiellt att den svenska avfallsentreprenören Liselotte Lööf Miljö AB vunnit upphandlingen av renhållningsentreprenaden för Yerevan, Armenien huvudstad.

Beställare är Yerevans stad och upphandlingen skedde i konkurrens med sju andra företag i internationell konkurrens. Liselotte Lööf Miljö AB fick uppdraget i samarbete med en lokal partner verksam i Yerevan.
Avtalet är på 10 år och omfattar insamling av avfall samt gatuunderhåll sommar och vinter i Yerevan. Staden har drygt en miljon invånare varav en stor del bor i äldre hus med sopnedkast och låg sanitär standard.

– Det finns stor förbättringspotential och nu har vi chansen att hjälpa staden att modernisera hela systemet och föra in ett svenskt tänk kring avfallshantering och inte minst inom återvinning och miljö. Det känns både roligt och spännande, säger Karin Eberle, LL Bolagens projektledare.

– Vi har länge tittat på möjligheterna till verksamhet utomlands för att utnyttja den kompetens och erfarenhet vi byggt upp tillsammans med våra svenska kunder. Redan för 10 år sedan deltog syskonen Liselotte och Andreas Lööf i en miljödelegation till Indien och Kina med dåvarande miljöminister Kjell Larsson. Det nya uppdraget är utvecklande för hela företaget och vår personal och vi vill spela en aktiv roll i svensk miljöteknikexport och hoppas kunna göra stor nytta i Yerevan, säger Ola Claesson, VD.

För mer information, kontakta Karin Eberle, verksamhetschef LL Miljökonsult AB eller Ola Claesson, VD LL Bolagen på telefon 08-728 32 80 eller info@llbolagen.se.

 Liselotte Lööf Miljö AB infår i koncernen LL Bolagen vars huvudverksamhet är avfallshantering, återvinning och driftsentreprenader inom bland annat mark, park, klottersanering och medialogistik samt uthyrning av lokförare och växelpersonal. Företaget driver bland annat avfallsinsamling i Nacka kommun och Stockholms stad samt sex återvinningscentraler i Stockholm. Koncernen har drygt 200 medarbetare och ca 100 fordon.