×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

LL Bolagen köper nya sopbilar

I april tar Liselotte Lööf Miljö AB över insamlingen av hushållsavfall, källsorterat avfall och latrin i Nacka kommun. Vi har därför beställt tio nya sopbilar inklusive en elhybridbil och en minisopbil för trånga utrymmen samt ytterligare ett par servicefordon. Alla utom elhybriden och en skåpbil drivs på biogas.

Några bilar är sidlastare med två fack, så att man kan hämta både utsorterat matavfall och restavfall (till energiproduktion) i samma bil. Det gör insamlingen effektivare med färre transporter och mindre slitage på fordon och väg. Att dessa tvåfacks sidlastare drivs med biogas är ännu ganska ovanligt, och vi är glada över det nytillskottet i vår flotta.

Bilarna har som vanligt fått vackra kvinnonamn, denna gång med ett visst inslag av kungligheter – Madeleine, Viktoria, Estelle och Danielle. Övriga skönheter heter Freja, Doris, Eleonora, Lisa, Louise och Asta. I helgen var LL Bolagen på besök i Blomstermåla för att se de nya bilarna byggas upp.

Avtalet med Nacka kommun  är värt ca 200 Mkr och gäller i 5 år med möjlighet till förlängning. LL Bolagen driver också de två återvinningscentralerna i Nacka sedan 2008.