×

Din webbläsare stöds inte.

Din webbläsare är utdaterad. Vi ber dig vänligen att använda Edge, Firefox eller Chrome.

Tack för din förståelse

Redovisningschef sökes

LL Bolagen är en expansiv företagsgrupp som arbetar med driftsentreprenader och andra tjänster inom områdena avfall & återvinning, mark & park & snö, tåg & spår, klotter & sanering, logistik & affisch samt konsult & rådgivning. LL Bolagen är organiserat i fyra bolag – Liselotte Lööf Miljö AB, Liselotte Lööf Entreprenad AB, LL Miljökonsult AB och Liselotte Lööf Tågtjänst AB. Vi arbetar främst inom Storstockholm och har idag ca 200 anställda och en total omsättning på ca 250 msek. Huvudkontoret ligger i Frihamnen, Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som redovisningschef är ditt uppdrag att:

 • Styra, leda, samordna, utveckla och effektivisera arbetet i redovisningsprocessen
 • Bistå vid arbetet med årlig budget och kvartalsvisa prognoser
 • Driva ägande, ansvar och rapportering i organisationen i nära samarbete med ledningen
 • Utreda avvikelser vid månadsavslut, förbereda analyser och råd till ledningen
 • Hantera processen vid månadsavslut för att säkerställa en korrekt och snabb rapportering av finansiella resultat av verksamheten
 • Bidra till att upprätthålla en god intern struktur i hela organisationen
 • Säkerställa att alla intäkter och kostnader är korrekt periodiserade i nära samarbete med driftsledare och verksamhetschefer

Du har huvudansvar för företagets redovisning, bokslut och årsredovisning.

Du är chef för ekonomifunktionen som idag består av 4 medarbetare, inklusive leverantörs- och kundreskontrafunktion. Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning eller annan likvärdig erfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av avancerat ekonomiarbete och goda kunskaper i redovisning. Vidare har du goda kunskaper i koncernredovisning/årsbokslut samt erfarenhet av att leda och utveckla redovisningsprocesser.  Du har uppdaterade kunskaper rörande skatter, moms och löner.

Du har också dokumenterad förmåga att arbeta självständigt och hantera flera uppgifter i ett snabbt tempo samt driva längre projekt exempelvis avseende nya rutiner och system för att utveckla effektiviteten och kvaliteten inom ekonomifunktionen.
För tjänsten krävs förmåga att arbeta bra tillsammans med andra i en dynamisk miljö. Du bör ha utmärkta organisatoriska färdigheter och förmåga att snabbt och korrekt analysera en situation och finna en lösning.

Du är en tillgänglig ledare med humor och självdistans som kan få medarbetare att växa genom att utveckla, entusiasmera, stödja och följa upp medarbetarnas och verksamhetens resultat. Din förmåga att förklara ekonomi för mottagaren på ett enkelt och tydligt sätt är god såväl i tal som skrift. I din yrkesroll har du också en uttalad analytisk förmåga och kan planera strategiskt. Det är också viktigt att du kan skapa och upprätthålla goda relationer med såväl medarbetare och ledning.

Vi erbjuder omväxlande och utvecklande arbetsroll i kreativ miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Meriter 

 • Kandidatexamen i redovisning och/eller minst 5-års relevant erfarenhet
 • Goda kunskaper i Excel, Hogia affärssystem, X-open, Ascendo

Meriterande

 • Erfarenhet av ISO 9000 och 14000
 • Engelska i tal och skrift

Ansökan
Skicka din ansökan till Lena Ekenstam, märk ansökan med ”Redovisningschef” på brev eller mail, lena.ekenstam@llbolagen.se. För ytterligare frågor, kontakta gärna Lena Ekenstam,  personalchef eller Ola Claesson koncernchef på telefon 08 728 32 80.